Ipec, sponsor al Concursului Național de dans modern “Bucuria dansului”

Posted By: Adriana Onea On: Tuesday, September 13, 2016 Comment: 0 Hit: 1437

În perioada 8-10 aprilie 2016, Ipec este sponsor la cea de-a V-a ediţie a Concursului Naţional de Dans Modern “Bucuria Dansului”.

Ipec, sponsor al Concursului Național de dans modern “Bucuria dansului”

 

În perioada 8-10 aprilie 2016, Ipec este sponsor la cea de-a V-a ediţie a Concursului Naţional de Dans Modern Bucuria Dansului”.

Inițiat și lansat în Alba-Iulia de Școala de Dans Modern “Chirilă”, acest eveniment își dorește să promoveze și să susțină tinerele talente, să deschidă un dialog cultural între cluburile de dans din județ, din țară și din afara granițelor țării, să introducă municipiul Alba-Iulia în circuitul național și internațional al evenimentelor culturale de acest gen, să promoveze municipiul Alba-Iulia în circuitul turistic național.

La concurs participă 450 de copii cu vârsta cuprinsă între 6-18 ani, din 15 județe din ţară, printre care Bihor, Arad, Timiş, Vaslui, Călăraşi, Bacău, Dolj, Gorj şi municipiul Bucureşti, fiind totodată şi prima ediţie care se bucură şi de o participare internaţională a unei echipe din Ucraina.

Judeţul Alba este reprezentat în concurs de 11 echipe din Alba Iulia, Cugir şi Zlatna. Sportivii se întrec pe categorii de vârstă şi genuri de dans, la final fiind răsplătiţi cu medalii, diplome şi trofee. Întrecerea se desfăşoară la Sala de Sport a Universităţii 1 Decembrie 1918 (din zona Bazinului Olimpic), sâmbătă, 9 aprilie, începând cu ora 10:00, intrarea fiind liberă.

Dansul joacă un rol foarte important în educația artistică, fiind o artă complexă ce îmbină perfect muzica, teatrul și mișcarea fizică. Dansul poate fi folosit de asemenea pentru autoeducare, comunicare și integrare socială.

Ipec Alba-Iulia este alături de tineri de fiecare dată când este nevoie, oferindu-și sprijinul micuților talentați și ajutându-i să evolueze. La fiecare încurajare, fiecare gest de afecțiune si de susținere, copii nu rămân indiferenți. Și ca de fiecare dată, suntem răsplăţiti cu mulțumiri şi multe priviri ce radiază de bucurie.

Comments

Leave your comment